Blog 2: Wilde parkieten

Outdoor training voor outdoor sporters

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances

Blog 2

WILDE PARKIETEN

 

Ik loop het Vondelpark in, waar overal groepjes jongeren in het gras zitten. Er wordt naar hartenlust gevoetbald en gebarbecued. Ik waan me even in de Roaring Sixties tot ik de trainer zie, die al op één van de boomstammen voor het Blauwe Theehuis zit te wachten. Ik krijg de Go Pro – camera omgesnoerd, de andere deelnemers komen aanlopen en de training kan beginnen.

 

Na de warming-up doen we push-ups op een bankje. Eerst actief opdrukken met het lichaam naar het bankje toe, dan statisch vasthouden, dan omdraaien en jezelf met de rug naar de naar het bankje toe opdrukken. Een voorbijganger roept me toe dat ik wel erg snel ga in vergelijking tot de anderen, waarin hij gelijk krijgt als we de serie afsluiten met jezelf op beide handen vanaf het bankje in de lucht tillen. De man met de spreekwoordelijke hamer komt langs!

 

We doen even een los spelletje bovenbeen tikken op een grasveld verderop, waarna de verliezer zeven squads moet doen. De andere deelnemers zijn gelukkig solidair en doen ze gezamenlijk. Daarna lopen we een rondje uit en zoeft er ineens een groep wilde parkieten langs ons heen, een kleurrijk en spectaculair gezicht.

 

Zodra het begint te schemeren, komen we op het lumineuze idee om een Vollemaans—training te organiseren, inclusief nepbloed en heksenkring! In de koelte van de avond besluiten we de training na buikspieroefeningen, die er ook nog behoorlijk inhakken, met een welkome cooling-down. Zo zit ineens de Trainer in the Park voor deze week er alweer op en gaan we afgetraind weer naar huis.

 

 

23 APRIL 2015 | DOOR JIM VAN DER ENG

Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!