Blog 4 Pop Ups

Outdoor training voor outdoor sporters

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances

Blog 4

 

Mijn naam is Jim VanderEng, ik ben jullie surftraining-blogger en een beginnende surfer, die ooit een golf heeft gepakt in Wijk aan Zee en de kleine golfjes heeft leren rijden in Vlieland. Ik ben verder twee seizoenen surfcaddy geweest in Zandvoort.

 

POP-UPS!

 

Als ik het Vondelpark inloop is het een drukte van jewelste, overal liggen mensen in het gras, het isdan ook een mooie dag en het park heeft wel iets weg van een festivalterrein. Bij de barbecueplaats valt een dronken man van zijn fiets en samen met een toegesnelde bezoeker van het park help ik hem overeind. Redelijk in shock en beschonken staat verkerend herhaalt hij steeds hetzelfde zinnetje "Shit, ik ben gevallen!". De schade valt gelukkig mee; hij heeft een klein wondje boven zijn oog, verder niets alleen de schrik en er wordt hem een tissue aangeboden. Hij probeert al deppend met de tissue zijn bril weer recht te buigen en ik raad hem aan verder lopend zijn weg te vervolgen.

 

Eenmaal zonder oponthoud bij het Blauwe Theehuis aangekomen is iedereen verzameld voor de surftraining. Onze trainer spreidt haar filosofie ten toon, surffit worden en als sporter bewust bezig gaan met jouw specifieke capaciteiten en beperkingen. Er wordt nog gevraagd naar eventuele blessures, waar rekening mee dient te worden gehouden en de training gaat van start.

Na een stevige warming-up, doen we onze eerste pop-up, het thema van de training, van horizontaal naar verticaal. Eerst horizontaal met je lichaam alsof je op je surfplank ligt en je handen onder je schouders geplaatst, dan draai je het ene been boven het andere, je laat de onderste erdoor schieten en je springt verticaal in de surfhouding, door je hurken gezakt, armen gespreid en leunend surfen we droog op het grasveld.

We beginnen een serie pop-ups en deppen de eerste zweetdruppels, maar besluiten niet te buigen voor onze trainer. Dit kan alleen maar dankzij de zorgvuldig ingeplande drinkpauzes en de vele dankbare herstelrondjes die we mogen lopen. Diverse partneroefeningen passeren de revue, allemaal rond het thema pop-up. We doen nog twee series zeer intense buikspieroefeningen en als afsluiting mogen we voor de camera tien van onze beste pop-ups laten zien.

 

In hogere sferen verkerend, rijs ik ter aarde en word plotseling verlicht door verfrissende regendruppels die uit de hemel op ons neerdalen. We joggen in een regenbui voor de o-zobelangrijke cooling-down naar een bruggetje. Als we weer bij Het Blauwe Theehuis zijn, betalen we de trainer, plannen het volgende event en praten nog wat na. Daarna gaat iedereen tevreden naar huis en spoelt de zomerregen het park schoon.

 

31 JULI 2015 | DOOR JIM VAN DER ENG

 

Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!