Blog 1: Outro

Outdoor training voor outdoor sporters

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances

Blog 3

OUTRO

 

We bevinden ons in een klein speeltuintje: Hangrekken. Klimrotsje. Zandbak. En een paar bankjes met "publiek" waar wat ouders hun kiddo's nauwlettend in de gaten zitten te houden.

 

Een kleuter klaut ert op het klimrotsje naast de hangrekken waar wij onze oefeningen aan het doen zijn en begint tot ieders vermaak ons luidkeels aan te moedigen. De kleine co-trainer blijft de hele sessie zitten. In vrolijke stemming verlaten we tegelijkertijd met zijn ouders het speeltuintje en joggen terug voor de cooling-down.

 

We nemen nog een keer de training door, rekken en strekken en proberen de spieren te laten ontspannen. We doen een paar lichte oefeningen en ik merk dat ik ondanks de getimede rust er juist tempo inzet. Ik probeer mezelf af te remmen, maar voor ik erg in heb, zijn we bij de laatste oefening aanbeland en sluit en we af met een diepe zucht.

 

De training zit erop voor deze week en dus verlaten we het Vondel park. Ik zie de trainer op haar racefiets het tunneltje in verdwijnen net als ik de trap op het park uit loop. Ik zet pas richting de tramhalte en moet een sprintje trekken om de tram ook daadwerkelijk te halen. Het is spits waardoor we als haringen in een tonnetje opeengepakt staan, tot het iets rustiger word en ik een zitplaats vind.

 

Ik kijk door het vensterglas van de t ram en zie een zon die laag boven een straat hangt. Een fascinerend lichtspel en de perfecte outro voor een training, die nog door heel mijn lijf zindert.

 

16 APRIL 2015 | DOOR JIM VAN DER ENG

 

Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!