Recepten Bananen-havermoutkoekjes

Outdoor training voor outdoor sporters

04-05-2015 | Bananen-havermoutkoekjes

 

Heb jij net als ik de hele dag voedsel nodig om scherp en energiek te blijven? Dan is dit een fijn recept voor jou! Maar ook als je stofwisseling niet werkt als een sneltrein, maar je gewoon extra energie wil tijdens het sporten, zijn deze bananen-havermoutkoekjes een echte aanrader.

 

De reden dat ik ben gaan knutselen in de keuken, met dit recept als resultaat, is dat ik opzoek was naar een echte energiebom. Ik ben namelijk sinds twee maanden aan het bodypumpen, zo’n 3x in de week. Na een training was ik regelmatig op, merkte ik. Misschien herken je dat wel; zware ledematen die onophoudelijk trillen en een licht gevoel in het hoofd.

 

Dat havermout supergezond is en een echte energieleverancier, wist ik al. Het bevat enorm veel vezels en is opgebouwd uit trage koolhydraten. Deze worden langzaam verbrand, waardoor je bloedsuikerspiegel constant blijft en je gedurende langere tijd lekker veel energie hebt. De enorme hoeveelheid vezels in havermout zorgt voor een verzadigd gevoel. Daar komt nog een bij dat havermout veel eiwit bevat als je het vergelijkt met andere graansoorten, wat zorgt voor spieropbouw. Perfect voor sporters, dus!

 

Met dit in mijn achterhoofd, ben ik gewoon wat gaan experimenteren. Deze koekjes zijn makkelijk te maken, spotgoedkoop, superlekker en erg handig want je stopt ze zo in je tas. En je kunt ze precies maken zoals jij ze lekker vindt. Dit recept is een basisrecept, maar je kunt er eindeloos mee variëren.

 

Benodigdheden voor 6 koeken:

  • 4 rijpe bananen
  • 60 g havermout (supermarkt)
  • ca.100 g geraspte kokos
  • een flinke hand rozijnen
  • een handje cashewnoten of gehakte walnoten
  • 6 grote dadels, in grove stukken gehakt
  • 6 gedroogde abrikozen, in grove stukken gehakt
  • bakpapier

 

Verwarm de oven op 180 oC. Prak de bananen fijn en meng met de havermout, de gerapte kokos, de noten, dadels en abrikozen. Maak er bolletjes van en druk een beetje plat zodat er een soort burgertje ontstaat. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten goudbruin. Keer ze na 10 minuten om zodat de koekjes aan beide kanten goudbruin worden.

Good-food recepten: Bananen-havermoutkoekjes

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!