Recepten De Artisjok

Outdoor training voor outdoor sporters

13-04-2015 | De artisjok

In de Mediterrane landen gingen ze haar al lang voor: Daar waar ze wel van een beetje gezelligheid houden, tevens de regio met de bevolking die er om bekend staat relatief weinig last van hart- en vaatziekten te hebben. Een eeuwenoud beproefd recept... Deze week alle schijnwerpers op: “DE ARTISJOK!!!”

 

Artisjokken zijn een echte delicatesse en hebben een heerlijke subtiele smaak. Ze zijn ideaal voor sporters omdat ze snel een verzadigd gevoel geven. Verder bevatten ze een hoge dosis antioxidanten die veroudering tegen het lijf gaan, vezels die de spijsvertering bevorderen, en dragen ze ook nog eens bij aan gewichtsverlies!

 

Haal ze vers & goedkoop bij de Turkse winkel, daar liggen ze dit seizoen weer in de schappen. Toegegeven: Het is sneller om een blikje open te trekken dan ze zelf te bereiden. Maar het is het meer dan waard, en perfect om op zondagmiddag te doen bijvoorbeeld!

 

Het recept is super eenvoudig:

  1. Ingrediënten: 1 artisjok, en voor de vinaigrette 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap en een snufje peper & kruidenzout

 

  1. Doe de artisjok in een ruime pan met kokend water, en laat 30 minuten koken.

 

  1. Daarna even laten uitlekken, en de vinaigrette maken in een bakje door de olijfolie, het citroensap, de peper en het kruidenzout door elkaar te roeren.

 

  1. Hoe eet je ze: Eén voor één de blaadjes van de artisjok halen, onderaan zit een klein “hapje”, die dip je in de vinaigrette. Als je zo doorgaat kom je op een gegeven moment bij een hele hoop pluis en dat kun je niet eten, maar daar onder zit het hart en dat is het allerlekkerste!

 

Delen met je leukste vriendjes & vriendinnetjes!

Good-food recepten: De artisjok

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!