Recepten Fingerfood ontbijt

Outdoor training voor outdoor sporters

Good-food recepten: Fingerfood ontbijt

23-03-2015 | Het fingerfood ontbijt

Als je geen brood eet èn geen melkproducten dan is ontbijten een uitdaging. Maar Lien van Trainer in the Park heeft een mooie oplossing hiervoor gevonden: "HET FINGERFOOD ONTBIJT!!!"

 

Met de zomer voor de deur is het heerlijk & ook lekker makkelijk om 's ochtends de dag te beginnen met een combinatie van wat verse rauwkost, vruchtjes en één bron van eiwitten zoals tonijnsalade. (Kies in de winkel voor een blikje van de gecertificeerde duurzame visserij, te herkennen aan het "MSC" keurmerk.)

 

De tonijn is rijk aan omega vetzuren, net zoals de avocado. Deze essentiële vetten beschermen je tegen hart- en vaatziekten en geven je een verzadigd gevoel, terwijl ze nauwelijks effect hebben op je cholesterolgehalte.

 

Hier volgt het recept, je kunt ermee variëren met bijvoorbeeld een gekookt eitje, stukjes peer of komkommer, en het is zo klaar! Drink er een kopje muntthee bij.

 

1. Ingrediënten: 1 blikje tonijn, een halve avocado, 1 wortel, 1 handje radijsjes, 1 handje blauwe bessen, 1 plukje tuinkers, 1 snufje kruidenzout, 1 eetlepel lijnzaad, 1 eetlepel olijfolie.

 

2. Was de groenten en het fruit, snij de avocado doormidden en haal de eindjes van de wortel en radijzen.

 

3. Meng in een kommetje de tonijn, het lijnzaad en het zout door elkaar.

 

4. Verdeel de tuinkers en de olijfolie er overheen en het is klaar!

 

Jammieee!!!

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!