Recepten Rode bietjes

Outdoor training voor outdoor sporters

30-03-2015 | Rode bieten

Als je veel met sport bezig bent, maar je keuze in voeding is beperkt vanwege intoleranties, dan zijn producten die je ècht verzadiging geven zeer welkom. Deze week daarom een ode aan "DE RODE BIETJES!!!"

 

De rode biet is een echte "sportfood": Een nitraatrijke groente die een positief effect heeft op het uithoudingsvermogen, zo blijkt uit onderzoek. Het nitraat zorgt ervoor dat de bloedvaten zich verwijden, de bloeddruk daalt en je minder zuurstof gebruikt bij inspanning.

 

Bloemen, applaus, en een standbeeld voor alle groentes die je sportprestaties boosten! Bietjes zijn bovendien vullend met een heel scala aan vezels, mineralen, vitamines. Èn ze zijn mooi roze.

 

Tip: Haal ze bij de Turkse winkel, daar zijn ze spotgoedkoop en lekker vers. Het vraagt misschien om wat meer voorbereiding dan wanneer je de voorverpakte variant kiest, maar ze zijn dan wel echt SUPER tasty!

 

Combineer ze bij de hoofdmaaltijd met een portie tilapia filet en gebakken aardappels. Of als salade bij de lunch! Hier volgt de bereiding:

 

  1. Ingrediënten: 3 kleine bieten, een halve venkel, 1 bosje peterselie, 1 eetlepel olijfolie, 1 snufje kruidenzout.

 

  1. Doe de bieten zonder te schillen in een ruime pan met kokend water en laat ze een uur sudderen op laag vuur. Ga ondertussen iets anders doen.

 

  1. Na een uurtje kom je terug en giet je ze af. De velletjes zijn nu heel gemakkelijk te verwijderen met een mes, snij de bieten vervolgens in kleine stukjes.

 

  1. Snij de venkel ook in kleine stukjes en doe ze in een pan met de olijfolie. Bak tot de venkel glazig is geworden, voeg daarna ook de stukjes biet toe.

 

  1. Nog even de peterselie er doorheen roeren, kruidenzout er over, klaar!

 

Finger licking good

 

Good-food recepten: Rode bieten

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!