Recepten Snelle Pannenkoeken

Outdoor training voor outdoor sporters

Good-food recepten: Snelle pannenkoeken

09-06-2015 | Snelle pannenkoeken

Om lekker te kunnen eten heb je niet altijd veel ingrediënten nodig. Culinaire hoogstandjes eisen meestal een uitgebreide kassabon, maar een gerecht hoeft niet altijd culinair te zijn om goed te smaken. Ik vind het soms juist een uitdaging om met zo weinig mogelijk te koken.

 

Een tijdje heb ik er zelfs een sport van gemaakt om met maar drie ingrediënten te koken. Daar is dit recept uit voortgekomen; een snelle en erg voedzame variant van de pannenkoek. Ik ben dol op pannenkoeken, maar gezond is zo’n hoopje meel met melk niet echt. Daarom heb ik de klassieke pannenkoek veranderd in een vezelrijk en toch superlekker exemplaar: de havermout-bananenpannekoek.

 

Havermout en bananen zijn erg gezond en vezelrijk en het ei in dit recept levert naast eiwit ook vitamine A, B, E, en D, en mineralen zoals ijzer, fosfor en seleen. Daarnaast bevatten eieren onder andere omega 3, wat goed is voor je hart. Naast al deze goede eigenschappen zijn deze pannenkoeken ook nog eens heel goedkoop en makkelijk om te maken. Ik eet ze het liefst als ontbijt, zodat ik de dag begin met een flinke stoot energie. Lekker met honing of appelstroop, maar liever geen suiker omdat hierdoor je energie juist afneemt.

 

Benodigdheden voor 1 persoon, bereidingstijd circa 10 minuten.

 

- 1 rijpe banaan

- 1 ei

- 3 eetlepels havermout

- olijfolie om in te bakken

 

Breek het ei in een kom en voeg er 3 eetlepels havermout aan toe. Pel de banaan en prak met een vork door het ei en de havermout. Meng tot er een papje ontstaat. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het mengsel aan een kant bruin. Keer voorzichtig met een spatel om zodat ook de andere kant bruin wordt. Als beide kanten goudbruin zijn is de pannenkoek klaar.

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!