Recepten Zoete aardappel

Outdoor training voor outdoor sporters

Good-food recepten: De zoete aardappel

16-03-2015 | De zoete aardappel

Als het op eten aankomt is trainer Lien een ZEER gevoelig geval. Haar keuze is beperkt: Geen voorverpakte kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt, soieso geen bewerkte dingen, maar (sommige) verse Mediterrane producten van de Turkse winkel.

Beperkingen die overigens helemáál niet slecht voor je zijn, en wat je er mee kunt is eigenlijk nog VEEL lekkerder ook...

 

Bij Trainer in the Park geloven we dat iedereen zijn eigen dieet moet volgen. Maar aangezien dat van Lien zo puur en simpel is, en ze er ondertussen prima haar outdoor fitnesstrainingen mee wegzet, kunnen we jullie misschien ook op ideeën brengen.

Deze week in de spotlights: "DE ZOETE AARDAPPEL"!!!

 

Deze oranje schoonheden zitten bomvol vitamines en mineralen die goed zijn voor je huid en ogen, vezels die de spijsvertering bevorderen, en antioxidanten die ziekte helpen voorkomen.

Hier volgt een recept voor zoete aardappel als bijgerecht van de hoofdmaaltijd, super lekker bij een stukje kipfilet en rucola salade!

 

  1. Ingrediënten: 1 zoete aardappel, 1 bosje peterselie, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gebroken lijnzaad, 2 eetlepels olijfolie, snufje kruidenzout.

 

  1. Hak de aardappel in kleine stukjes en de knoflook ook.

 

  1. Doe de olijfolie in de pan en laat het vloeibaar worden op een laag pitje. Doe vervolgens de aardappel en knoflook erbij, en laat met deksel op de pan zachtjes smoren.

 

  1. Ongeveer 20 minuten in de gaten houden en af en toe omroeren, misschien nog wat olijfolie erbij doen zodat het niet aanbrandt. Snij ondertussen de peterselie fijn.

 

  1. Wanneer de aardappel zo zacht is geworden dat je je vork er helemaal doorheen kan prikken is het klaar, het moet echt een beetje smeuïg zijn, dan roer je heel kort de peterselie erdoor en haal je vervolgens de pan van het vuur.

 

  1. Gebroken lijnzaad en kruidenzout erover en dan is het klaar!

 

Mmmmmmmmmmmmmm!!!

 

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!