Recepten Crunchy Mueslyrepen

Outdoor training voor outdoor sporters

15-06-2015 | Crunchy Mueslirepen

Soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Iets dat fijn weg hapt en niet perse gezond is. Daarvoor kun je natuurlijk rechtstreeks naar de supermarkt rennen, de schappen liggen immers vol met heerlijke koolhydraten en vettig spul. Maar hoe leuk is om je eigen guilty pleasure te maken, thuis in de keuken? Deze mueslirepen smaken heerlijk zondig, maar ondanks dat ze niet mager zijn - want ja, er zit best wat boter is -zitten ze toch boordevol voedingsstoffen. Een guilty pleasure, maar dan een stuk minder guilty dan alles uit de supermarktschappen. Deze bar bevat namelijk geen suiker, maar wel lekker veel noten, zaden en honing. Noten bevatten anti-oxidanten, omega 3-vetzuren en gezonde onverzadigde vetten. Ze leveren ook vitamine E en relatief veel eiwit. Sommige noten, zoals paranoten bevatten zelfs selenium, dat je immuunsysteem een boost geeft. Ook zaden zijn erg goed voor je. Ze zitten vol vitaminen en mineralen. Dit recept is niet helemaal van mezelf, maar van de Nieuw Zeelandse kok Annabel Langbein. Omdat het zo lekker en makkelijk te maken is, deel ik het met jullie.

 

Benodigdheden voor ongeveer 20 repen. Bereidingstijd circa 30 minuten plus 2 uur opstijven in de koelkast.

 

  • 200 gram havermout
  • 100 gram lijnzaad
  • 100 gram geschaafde amandel
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 25 gram grof gehakte gemengde noten
  • 100 gram rozijnen
  • 140 gram boter
  • 100 gram honing
  • 100 gram pindakaas (zonder suiker, biologische winkel)

 

Verwam de over voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng hier alle noten en zaden op. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en roer tussendoor een keer om. Zet ondertussen een steelpan op het vuur met daarin de boter, honing en pindakaas. Laat smelten en kook zachtjes nog 5 minuten door. Blijf ondertussen wel voorzichtig roeren, om aanbranden te voorkomen!

 

Haal de noten-zadenmix uit de oven en meng in een grote kom met de rozijnen. Schenk hier het inmiddels vloeibare pindakaasmengsel over en roer goed door elkaar totdat alles is bedekt met een laagje van het ‘plaksel’. Schep alles in een ovenschaal bedekt met bakpapier. Maak met een spatel een grote plak van de muesli die je stevig aandrukt. Zorg dat de plak ongeveer 1 cm dik is. Druk goed aan! Laat de muesli ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd hem daarna in repen.

 

Good-food recepten: Crunchy Mueslirepen

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!