Recepten Mexicaanse wrap

Recepten Mexicaanse wrap

Outdoor training voor outdoor sporters

29-06-2015 | Festival food, Mexicaanse wrap

 

Juli is het festivalseizoen, dus we gaan weer lekker buiten relaxen en genieten van goede bands en – lekker eten! Vroeger was het eten op festivals nogal teleurstellend, als je tenminste niet drie dagen lang wilde leven op friet, kroketten, pizza’s en poffertjes. Dat is inmiddels veranderd. De meeste festivals hebben nu naast een muziek line up, een heuse food line up, echt waar! Dat betekent een hele karavaan hippe food trucks met de meest lekkere hapjes, van couscoussalades en biologische pasta’s tot oesters en seaweed burgers. Ik heb zelfs afgelopen weekend op het festival Down the rabbit hole een kruidentuin ontdekt waar je je eigen salade kon samenstellen. Een festival is voor mij de perfecte plek om naast nieuwe bandjes, ook nieuwe gerechten te leren kennen. En dan het liefst geen ingewikkeld gedoe, ik wil het graag snel en simpel. Bijvoorbeeld deze vega mexican wrap. Supersimpel, erg lekker en goed voor je. Naast groente, kruiden en kaas bevat deze wrap kikkererwten. En die zijn heel gezond. Ze bevatten veel mineralen. Verder zit er veel mangaan, koper, fosfor en ijzer in, naast dat de kikkererwt barst van de vezels en proteïnen. Voor de sporters onder ons is de kikkererwt ook zeer geschikt omdat het je bloedsuikerspiegel stabiel houdt.

 

Benodigdheden voor 2 personen. Bereidingstijd: 15 minuten.

 

 

  • 1 blikje kikkererweten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • een handje champignons
  • 3 trostomaten
  • feta kaas
  • 2 wrap tortilla’s
  • komijnpoeder
  • 1 bosje koriander

 

 

Snijd de aubergine, tomaten en courget in blokjes en de champignons in plakjes. Pluk de blaadjes van het bosje koriander. Breek de feta in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en voeg de groenten toe. Breng op smaak met peper, zout en komijnpoeder. Bak de groenten totdat ze zacht zijn en voeg de kikkererwten toe. Laat ongeveer 3 minuten meebakken. Verwarm ondertussen de tortilla’s in een droge koekenpan tot ze een beetje zacht zijn. Schep het groentemengsel in de tortilla’s en verdeel de fetakaas en koriander er over. Vouw de tortilla’s dicht.

Good-food recepten: Mexicaanse wrap

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!