Recepten Peterseliesoep

Outdoor training voor outdoor sporters

20-04-2015 | Peterseliesoep

 

Het is 16.00 uur en je zit op kantoor. Je energieniveau daalt en je trek in iets hartigs stijgt. Een uitgesproken ‘cup a soup-moment’. Ho, stop! Wij hebben een veel beter alternatief dan het poedertje uit het zakje. Peterseliesoep! Een superlekker tussendoortje, simpel om te maken, makkelijk om mee te nemen en natuurlijk erg goed voor je. Wedden dat je na dit soepje weer op scherp staat?

 

Peterselie werd tweeduizend jaar geleden gebruikt als geneesmiddel. Het krullende plantje barst namelijk van de gezonde voedingsstoffen. Peterselie bevat veel antioxidanten,vitaminen, mineralen en spoorelementen. Daarnaast zit het boordevol ijzer, wat zorgt voor extra aanmaak van rode bloedlichaampjes. Het helpt je bloed te zuiveren en houdt je aderen elastisch. Een perfect middel tegen hart- en vaatziekten dus. Ook is dit kruidige plantje goed voor je spijsvertering en helpt het voedsel sneller te verteren.

 

Omdat je tijdens je werk meestal niet met potten en pannen aan de slag kunt, geven we je twee versies van de peterseliesoep; een voor op kantoor en een recept als voorgerecht voor thuis.

 

Desktopversie:

 

  • kruidenbouillonblokje (Zonnatura)
  • een bosje peterselie
  • 1 liter water
  • thermosfles

 

Dit tussendoortje is erg makkelijk te maken voordat je naar je werk gaat. Kook een liter water in de waterkoker. Snijd een bosje peterselie fijn en doe de roosjes in een thermosfles. Schenk er heet water op en voeg het bouillonblokje toe. Schud even goed zodat de bouillon op kan lossen. En klaar is je take away peterseliesoep

 

Voor het voorgerecht heb je nodig (4 personen):

 

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bouillonblokje (kruidenbouillon Zonnatura)
  • 1 liter water
  • soeppan
  • scheutje olijfolie

 

Kook een liter water in de waterkoker. Was de peterselie en snijd de roosjes fijn. De steeltjes kun je eventueel ook gebruiken, snijd ze in stukjes. Hak de knoflook fijn en verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan. Fruit de knoflook samen met de peterselie ongeveer 5 a 10 seconden aan. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Laat een minuut koken. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Good-food recepten: Peterseliesoep

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!