Recepten Stevia Smoothie

Outdoor training voor outdoor sporters

22-06-2015 | Stevia Smoothie

Ja het bestaat: suikerzoet, maar zònder calorieën noch energie-dip achteraf. En dat ook nog eens in de vorm van een lief tropisch plantje met kleine witte bloemetjes. Maak kennis met Stevia, bij de biologische winkel al enige tijd verkrijgbaar in poedervorm, klontjes en druppels. Maar beter haal je gewoon die plant in huis en maak je er op elk moment de heerlijkste smoothies mee! Gezond, super lekker, en altijd bij de hand. Alleen dus wel iedere dag water geven aan je exotische vriendin!

 

Sinds mensenheugenis wordt er al gebruik gemaakt van deze plant, die ook wel Honingkruid wordt genoemd. De indianen uit Brazilië en Paraguay waren de eersten die de zoete kracht er vanontdekten.

Vraag jij je ook af waarom er hier in het westen nog maar zo weinig over bekend is? Het blijkt dat de distributie vanwege boycots door suikerfabrikanten pas sinds 2011 toegestaan. Best wel jammer voor al die mensen met diabetes en obesitas... Reden te meer om hem nu dus massaal te gaan kopen,bij Ekodis op het Beukenplein in Amsterdam, bijvoorbeeld.

 

Hier volgt het recept voor de smoothie.

 

Benodigheden voor ongeveer 2 glazen:

 

• 1 peer, geschild en in partjes

• 2 handjes bladspinazie

• 1 kopje afgekoelde venkelthee

• 7 blaadjes Stevia

• 2 ijsklontjes

 

Bereidingswijze:

Het enige dat een beetje tijd kost is de venkelthee van tevoren klaarzetten om te laten afkoelen, dit duurt ongeveer een half uurtje. Daarna alles bij elkaar in de blender doen en er van genieten op een mooi zomeravondje!!

 

Good-food recepten: Stevia Smoothie

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!