Recepten zomersalade

Recepten Mexicaanse wrap

Outdoor training voor outdoor sporters

13-07-2015 | Zomersalade

 

Ik ben niet zo van de reguliere supermarkten zoals de Albert Heijn, Dirk van den Broek of de Spar. Het liefste doe ik inkopen bij de Turkse winkel op de hoek, daar hebben ze prachtige producten voor een fijne prijs. Maar wat wél weer leuk is aan grote supermarkten, zijn de gratis magazines met heerlijke recepten die bij de ingang op je liggen te wachten. De Allerhande bijvoorbeeld, of Hallo Jumbo. Ik heb altijd wel een stapeltje thuis liggen en er gaat geen ochtend voorbij dat ik er een door blader. Ik vind het leuk om naar die lekkere plaatjes te kijken en soms word ik er door geïnspireerd. Dan neem ik het recept uit het blad als basis en verzin ik er zelf iets omheen. Zoals deze zomerse salade met kalkoen en gegrilde nectarines. Fruit op de grilplan leggen was niet bij me opgekomen, maar het is heerlijk! Naast dat dit gerecht super is van smaak, is het ook heel goed voor je. Met een portie kalkoen van 140 gram krijg je de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid foliumzuur binnen. Ook is kalkoen een rijke bron van vitamine B, B6, zink en kalium. Nectarines zitten bomvol vitamine C en B en bevatten kalium, ijzer, zink en koper en fosfor. En ook heel fijn, deze salade is makkelijk en snel. Ideaal dus tijdens een zomers avondje.

 

Benodigdheden voor 2 personen. Bereidingstijd ca. 15 minuten.

 

• 250 gram kalkoenfilet

• 2 nectarines

• zakje rucola

• 1 venkelknol

• paar trostomaten

• handje grofgehakte pinda’s

• 1 limoen

• olijfolie

 

 

Snijd de nectarines in kleine partjes en wrijf ze in met een beetje olijfolie. Leg ze in de grilpan en gril ongeveer 5 minuten totdat er mooie grilstreepjes ontstaan. Snijd de venkel in dunne plakjes en de tomaat in partjes. Doe de rucola, venkel en tomaat in een grote kom en meng er wat olijfolie en limoensap doorheen. Wrijf de kalkoenfilet in met olijfolie en peper en zout en gril in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd de kalkoen in plakjes. Verdeel de rucola en venkel over de borden en leg op elk bord wat nectarines en plakjes kalkoen. Strooi er wat gehakte pinda’s overheen.

 

 

Good-food recepten: Zomersalade

Terug naar L.A.F.P. Training & Performances
Volg trainer in the park op Facebook
Volg Trainer in the Park op Instagram!
Volg Trainer in the Park op Instagram!